Обединените Арабски Емирства  (ОАЕ) предприемат нова енергийна стратегия, с която

...
Обединените Арабски Емирства  (ОАЕ) предприемат нова енергийна стратегия, с която
Коментари Харесай

Обединените Арабски Емирства заменят природния газ със слънчева енергия

Обединените Арабски Емирства  (ОАЕ) подхващат нова енергийна тактика, с която ще заменят природния газ за силата от възобновими източници. Според първите оценки, замяната на половината употребена в този момент от емирствата сила с възобновима, през идните 30 години ще генерира спестявания, които ще покрият цялата нужна за тази смяна инвестиция.

Министърът на енергетиката на ОАЕ, Сухаил Ал Мазруей, разгласи новите енергийни проекти на ОАЕ, като съобщи, че тази смяна ще резервира природата и в това време ще спести много пари. Инвестицията за прекосяване към сила от възобновими източници ще бъде към 129 милиарда $ за идните 30 години, а това ще спести 192 милиарда $ за същото време, съобщи министърът.

Сега ОАЕ зависят съвсем напълно от природния газ, чийто рандеман е субсидиран от страната. Слънчевата сила става все по-евтина и през идващите няколко години тя ще се трансформира в най-евтиният енергиен източник, изключително в климатично подобаващи страни, каквато е ОАЕ. Според министъра, това би трябвало да бъде тактиката на целия Близък изток, който в този момент е изцяло подвластен от субсидираните природен газ и петрол.

Поставените цели пред ОАЕ са много амбициозни, само че също толкоз амбициозни са новите тактики и на редица други страни по света, които заместват изкопаемите горива с възобновими. Англия да вземем за пример, би трябвало да размени добиваната в този момент от въглища сила с сила от ВЕИ до 2025 година

Китай съумява да понижи потреблението на изкопаеми горива и в това време да увеличи потреблението на сила, несъмнено за сметка на зелената сила. Дори в този момент Китай към този момент е международният водач в производството на слънчева сила. Именно всеобщото потребление на слънчеви панели в Китай докара до внезапно поевтиняване на оборудването за произвеждане на сила от слънчевите лъчи. Това ще промени през идните няколко години напълно енергийните източници употребявани по света.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР